Logo

Meer info over Knokke

Knokke is een bruisende badstad met tal van mogelijkheden voor jong en oud. Gezellig wandelen langs de zeedijk en het uitgestrekte natuurgebied 'Het Zwin', winkelen in de mooie winkelstraten van Knokke-Zoute, genieten van één van de vele concerten en optredens, sporten op het strand, ...

Elk jaar staan er heel wat lokale en internationale evenementen op de Knokse agenda.
We sommen er enkele voor u op.

Evenementen:

Onspanning in Knokke-Heist:

 • Wandelen:
  In Knokke-Heist zijn er verschillende wandelroutes uitgestippeld om de badstad te verkennen. Hierbij enkele van deze wandelingen:
  Hazegras wandelpad (5,5 km): Deze wandelroute start aan 'de Oosthoek' en voert u langs de Niewe en Oude Hazegraspolder, via de Kalfsmolen, langs de Graaf Jansdijk, naar het Blinckaertsduin en het Koningsbos. Meer info.
  Langs Vlaamse Wegen (5 km): Dit is een architectuurwandeling die je laat kennis maken met de wijk Prins Karellaan (cottage-architectuur en art-deco). Meer info.
  Heistse wandleing: Verkenning van de oude dorpskern van Heist. Meer info.
  Erfgoedwandeling Duinbergen: Wandeling door Duinbergen (tussen Knokke en Heist gelegen). Meer info.
  Kunstroute (15km): Uitgestippelde route langs de vele kunstgallerijen en kunstwerken. Meer info.
 • Fietsen:
  De streek verkennen kan het makkelijkst per fiets langs één van de mooie uitgestippelde fietsroutes.
  Het is mogelijk een fiets te huren in de onmiddellijke nabijheid.
  Riante polderroute (44 km): U fietst door de zeepolders tussen Knokke-Heist en Damme, een route waarin de Zwinstreek centraal staat. Meer info.
  Zwinroute (39 km): U rijdt langs de duinen, Zwarte Polder, vogelbroedplaatsen en het natuurgebied het Zwin. Meer info.
  Maerlantroute (52 km): Een fietsroute in het grenslandschap tussen Damme, Sluis, Aardenburg en Maldegem. Meer info.
  Blinckaertroute (43,5 km): U ontdekt het kunstzinnig-historisch uitzicht van de vier deelgemeenten Heist, Ramskapelle, Westkappelle en Knokke. Meer info.
  Meer fietsroutes: De Melkweg, Kunstroute, Fietsnetwerk Brugse Ommeland, Fietsnetwerk De Kust en Fietsnetwerk West Zeeuws-Vlaanderen. Meer info.
 • Natuur:
  In Knokke-Heist zijn er verschillende natuurgebieden waar je met het hele gezin aangenaam kan wandelen. Enkele hiervan zijn: Provinciaal Natuurpark Zwin, De Baai van Heist, Sashul, Zwinduinen -en polders, Park 58, Blinckaertduinbos. Ook de Vlindertuin in Knokke is zeker een bezoekje waard.
  Meer info over de verschillende natuurgebieden en geleide wandelingen in Knokke-Heist vind je op de website van Natuurpunt Knokke-Heist.
 • Knokke-Heist, de kunststad aan zee beschikt over tientallen kunstgalerijen. Hierbij een alfabetische lijst met gegevens over de verschillende galerijen.
 • Shopping en markten:
  Je kunt eindeloos shoppen in de vele winkelstraten van Knokke-Zoute. Er is voor elk wat wils, van eenvoudige mode tot de grootste topmerken.
  Wekelijkse marktdagen: dinsdagvoormiddag (Maes & Boerenboomplein - Heist), woensdagvoormiddag (A. Verweeplein & Gemeenteplein - Knokke), zaterdagvoormiddag (Gemeenteplein - Knokke).
  In de zomer zijn er ook tal van avondmarkten en Braderieën. Meer info.
  In Heist is er in juli en augustus elke donderdagnamiddag van 14 tot 18 uur Folkloremarkt.
 • Voor de sportievelingen onder ons worden er tal van activiteiten georganiseerd, zoals Diplomazwemmen, Strandloop, Finishers Triatlon, Zwintriatlon, Canadees Wandelweekend, ... Meer activiteiten.
  Er zijn ook verschillende watersportclubs, tennisclubs, sportcentra, ... En je kan natuurlijk altijd een frisse duik maken in zee of in het openluchtzwembad De Raan in Heist.

Appartement of studio boeken

Even uitwaaien aan zee? Aarzel dan niet en boek nu!

Beschikbaarheid

U kunt onze prachtige appartementen en studio's, met zicht op zee, huren gedurende het ganse jaar. Dit is mogelijk per maand, per halve maand of per week.